Gemeenschapslijst Hilvarenbeek doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen 2022

Tijdens een digitale algemene ledenvergadering van de politieke partij Gemeenschapslijst Hilvarenbeek op donderdag 16 december is het definitieve besluit genomen om niet mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Voor het eerst sinds 1998 zal de Gemeenschapslijst op het Hilvarenbeekse verkiezingsformulier ontbreken.

De ledenvergadering is op advies van het bestuur tot dit moeilijke besluit gekomen omdat het bestuur er niet in is geslaagd tot een goede en verantwoorde kieslijst te komen. Met het afhaken  voor verkiesbare plaatsen van de huidige fractievoorzitter en nestor van de partij Cees van Hoof  en het terug treden van routinier Jos Abrahams is naar de mening van het partijbestuur er onvoldoende basis om een goede kieslijst samen te stellen. Daarnaast hebben zich, ondanks alle inspanningen van het bestuur, zich onvoldoende kandidaten gemeld die de verkiesbare plaatsen mee willen gaan invullen.

Daarmee deelt ook de Gemeenschapslijst in Hilvarenbeek in de malaise welke veel politieke partijen op lokaal niveau ondervinden richting de verkiezingen van 2022.

De gemeenschapslijst heeft wel de intentie als politieke beweging voort te blijven bestaan en richt zich daarmee al op 2026. Hoe daaraan invulling zal worden gegeven wordt in een later stadium met de leden besproken.

 

Hilvarenbeek 16 december 2022

 

Voor nadere informatie kunt u terecht bij :

Sjef van Roovert (voorzitter partijbestuur) 0653396537

Cees van Hoof (fractievoorzitter) 0653646275